Grevă japoneză la Electrolux


Situaţie tensionată la Electrolux Satu Mare. Respectând programul de lucru, de aproape o săptămână muncitorii îşi desfăşoară activitatea cu banderole albe pe braţ, în semn de protest atât faţă de nefinalizarea, respectiv încheierea contractului colectiv de muncă pe anul 2012, cât mai ales faţă de unele măsuri pe care conducerea fabricii intenţionează să le ia începând de anul viitor.

Liderul sindical Vasile Dârle ne-a declarat că termenul limită pentru încheierea noului contract colectiv de muncă este 31 decembrie. Deşi negocierile cu patronatul se desfăşoară conform graficului, iar termenul privind încheierea noului contract colectiv de muncă nu a fost depăşit, nu se ştie deocamdată care vor fi rezultatele negocierilor – afirmă Vasile Dârle.

Cu toate că Vasile Dârle este rezervat în privinţa dezvăluirii nemulţumirilor concrete ale sindicaliştilor, care au determinat purtarea banderolelor albe pe braţ, surse din rândul angajaţilor ne-au declarat că se conturează tot mai clar perspectiva ca de anul viitor să fie tăiate drastic unele sporuri salariale, ceea ce ar conduce la o diminuare semnificativă a retribuţiei lunare. Existenţa acestei perspective este susţinută şi de faptul că, în privinţa a trei dintre sindicalişti, care au ţinut partea conducerii şi nu au fost de acord cu purtarea banderolelor albe pe braţ de către colegii lor, a fost formulată propunerea de excludere din sindicat, situaţia acestora urmând a fi discutată în şedinţa comitetului sindical care va avea loc miercuri, 21 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.