Asociația Tinerilor Avocați Satu Mare, la început de drum

Apărarea și promovarea intereselor avocaților atât în interiorul cât și în exteriorul profesiei, promovarea prestigiului profesiei de avocat dar și organizarea de cursuri și simpozioane sunt doar câteva dintre obiectivele pe care cei zece tineri avocați din Baroul Satu Mare și le-au propus când s-au gândit să-și înființeze o asociație proprie. Este vorba despre Asociația Tinerilor Avocați din Baroul Satu Mare (ATASM) și potrivit vicepreședintelui Adrian Pop, prima organizație de acest fel din Transilvania.

Lansarea oficială a ATASM a avut loc astăzi, 19 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Baroului Avocaților Satu Mare de pe strada Horea. La întâlnirea cu ziariștii au fost prezenți președintele Consiliului Director a ATASM, Ștefan Ressler, cei doi vicepreședinți Adrian Pop și Adrian Cozma respectiv unul dintre simpli membri ai asociației, Mircea Lupșa.

”Dorim să avem un rol activ în societate. Asociația s-a născut din nevoia de a crea un fundament și o bază pentru tinerii avocați. Probabil vă întrebați care vor fi acțiunile viitoare? Dorim să informăm cetățenii asupra drepturilor și obligațiilor pe care le au, dar în primul rând vrem să întreprindem acțiuni în vederea reducerii infracționalității în rândul tinerilor. Mulți tineri ajung în fața instanțelor de judecată neștiind la ce se expun săvârșind anumite infracțiuni”, a declarat vicepreședintele Cozma.

Ștefan Ressler spune că din cei aproximativ 150 de avocați ai Baroului Satu Mare, 30% sunt tineri. ”În prezent suntem doar zece avocați înscriși în asociație dar așteptăm și aderarea altora. Oricare dintre stagiarii sau avocații definitivi din Baroul Satu Mare se poate înscrie în asociație însă trebuie să aibă vârsta maximă de 35 de ani”. Membri vor avea de plătit și o cotizație de 50 de lei pe an.

Pe lângă președinte și cei doi vicepreședinți, din ATASM mai fac parte: Ioana Elena Marian, George Soponar, Mihaela Andreica, Szekely Janos, Demeter Peter, Ovidiu Mureșan și Mircea Lupșa.

2 Comentarii la "Asociația Tinerilor Avocați Satu Mare, la început de drum"

  1. Pingback: Lansare Asociatia Tinerilor Avocati din Baroul Satu Mare

  2. Pingback: Lansare oficiala a Asociatiei Tinerilor Avocati din Baroul Satu Mare | Stefan Ressler

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.