Aproape 4.400 pachete de țigări descoperite într-o mașină

Miercuri, 14 decembrie a.c., polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu ofițeri din cadrul DGIPI, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei și traficului cu produse accizabile din tutun. În cadrul acțiunii, în jurul orei 15.00, în localitatea Mădăras au oprit pentru control un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în București. Mașina era condusă de Marian B., în vârstă de 39 de ani, din județul Hunedoara. Împreună cu el călătorea și soția sa, Dorina Elena B., de 34 de ani.

La controlul sumar, polițiștii de frontieră au observat în mașină mai multe pachete de țigări marca Jin Ling, iar conducătorul auto a declarat că nu are documente de proveniență pentru aceste țigări. Mașina a fost condusă la sediul IJPF Satu Mare, iar în urma controlului amănunțit în autoturism au fost descoperite 4.376 pachete de țigări Jin Ling cu marcaje de tip duty free Ucraina, în valoare de 18.817 lei. Conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative pentru marfa pe care o avea în mașină. Acesta a declarat că țigările le-a cumpărat de la un cetățean ucrainean pe care l-a întâlnit întâmplător.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră. Inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare au estimat prejudiciul adus statului român la valoarea de 41.031 lei.
Cei doi hunedoreni sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător și evaziune fiscală. Dorina Elena B. este cercetată în stare de libertate, iar soțul acesteia, Marian B., urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu propunerea de arestare preventivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.