15.000 pachete de ţigări de contrabandă descoperite la Bixad

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au confiscat aproximativ 15.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 64.500 lei, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară. Pentru reţinerea contrabandiştilor poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale în vigoare;

În baza unor date şi informaţii cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabandă în zona de competenţă a Sectorului P.F. Negreşti Oaş, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în cooperare cu ofițeri din cadrul DGIPI, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Astfel, în data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş au observat, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii Bixad, mai multe persoane care transportau peste frontieră – din Ucraina în România – colete voluminoase.

Frontieriştii au acţionat pentru reţinerea persoanelor care transportau coletele, moment în care grupul s-a dispersat fugind spre teritoriul ucrainean. Conform legii, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

Persoanele implicate nu s-au supus nici de această dată somaţiilor, abandonând coletele şi profitând de terenul foarte accidentat, împădurit şi de vizibilitatea redusă au trecut pe teritoriul statului vecin.
În urma cercetării locului în care a fost văzut grupul de persoane, poliţiştii de frontieră au descoperit 30 baxuri de ţigări, adică 15.000 pachete de ţigări marca Jin Ling, având aplicate timbre specifice magazinelor duty free ucrainene, în valoare aproximativă de 64.500 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Continuând cercetările, într-o clădire abandonată din zonă, a fost descoperită o persoană de sex masculin – Gheorghe Florin G., 28 de ani, din Târșolț, ce a fost condusă la sediul sectorului pentru verificări.
Ulterior, pe raza localităţii Bixad, au mai fost identificate două persoane de sex masculin, despre care se deţineau date că ar fi implicate în acest caz de contrabandă.

În acest caz, Adrian Ionuț F., 20 de ani, și Ioan F., 28 de ani, ambii din Bixad, au fost arestați preventiv pentru 29 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și evaziune fiscală. Față de Gheorghe Florin G., 28 de ani, din Târșolț s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

2 Comentarii la "15.000 pachete de ţigări de contrabandă descoperite la Bixad"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.