“Satu Mare e oraşul meu”


“Satu Mare e oraşul meu” este titlul filmului de promovare a municipiului nostru realizat de o echipă formată din Mihai Andrei şi Theodora Luca – doi tineri braşoveni care, pe parcursul a 18 minute au reuşit să creioneze mai bine ca oricine până acum în pliante sau broşuri plictisitoare imaginea Sătmarului. Prezentarea filmuleţului a avut loc miercuri, 14 decembrie, cu prilejul unei conferinţe de presă organiate de primarul Iuliu Ilyes cu participarea regizorului şi cameramanului Mihai Andrei.

Pentru realizarea filmului de prezentare şi promovare a municipiului Satu Mare au fost filmate circa 20 de ore de imagini din care au fost selectate apoi cele mai reprezentative. S-a pornit de la ideea că Sătmarul este oraşul tuturor locuitorilor, începând cu copiii şi terminând cu persoanele în vârstă şi, pentru a se respecta multiculturalitatea urbei, respectiv pentru o mai bună promovare viitoare a oraşului, filmuleţul a fost realizat în limbile română, maghiară şi engleză, cu subtitrare în limba engleză.

Filmuleţul prezentat miercuri este cel de-al VIII-lea realizat de Mihai Andrei şi Theodora Luca, iar suma alocată de Primăria Satu Mare se cifrează la 3.000 euro, incluzând şi punerea la dispoziţie de către realizatori a 150 DVD-uri. Primarul Iuliu Ilyes a menţionat că, în scopul cunoaşterii şi promovării, filmuleţul va fi oferit oaspeţilor municipiului Satu Mare, urmând a fi postat şi pe site-ul oficial al Primăriei. Totodată, în perspectivă, realizatorii doresc să pună filmuleţul despre Satu Mare şi la dispoziţia unor posturi de televiziune precum TVR Cultural, HBO şi Discovery.

5 Comentarii la "“Satu Mare e oraşul meu”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.