Brățările regale dacice de aur mai pot fi admirate până duminică, la Muzeul Județean Satu Mare

Cei care doresc să vadă brățările regale dacice de aur de la Sarmisegetuza Regia, expuse la Muzeul Județean (MJ) Satu Mare, trebuie să se grăbească deoarece acestea vor poposi la nivelul instituției până duminică, 18 decembrie.

Prețul unui bilet de intrare este de 2 lei pentru copii și 5 lei pentru adulți. Potrivit purtătorului de cuvânt al MJ Satu Mare, Brăduț Popdan ”până în prezent am avut un număr de aproximativ 2.400 de vizitatori. De 1 Decembrie, când intrarea a fost liberă brățările dacice au fost văzute de 922 de sătmăreni. Este vorba atât de copiii cât și adulți”.

Popdan mai spune că, în mod paradoxal sătmărenii nu sunt obișnuiți să viziteze expozițiile muzeului în zilele în care se oferă gratuitate. ”Ne-am așteptat ca în zilele de 28 noiembrie respectiv 1 Decembrie, când intrarea a fost liberă, oamenii să stea la rând pentru a putea vedea exponatele. Nu a fost așa. În mod paradoxal sătmărenii preferă să de-a bani pentru a vedea obiectele expuse. Chiar dacă prețul unui bilet este derizoriu, se mai întâmplă să vină câte un profesor și să întrebe cum ar putea obține o oarecare reducere? Ciudat. Cei mai mulți vizitatori i-am avut, în urmă cu câțiva ani la expoziția personajelor de ceară. La acea vreme, oamenii stăteau la rând să vadă exponatele. Îmi amintesc că am avut aproximativ 15.000 de vizitatori”, spune Brăduț Popdan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.