Liberalii și-au vărsat năduful într-o conferință de presă

Într-o conferință de presă fulger organizată astăzi, 9 decembrie, la sediul PNL Satu Mare liberalii și-au manifestat dezacordul față de construcția bugetară pe anul 2012 care, potrivit acad. Dr. Virgil Enătescu ”este un buget de război. Întrebarea este de cine trebuie să ne apărăm? Suntem în NATO. Suntem în UE și, nu văd cine ar putea să ne atace. Poate doar marțienii, dar eu până în prezent nu am văzut nici un marțian”. Întâlnirea cu presa a avut loc de la ora 14.00.

Pe lângă prezentarea neajunsurilor bugetare președintele organizației municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ștef a vorbit despre problemele ce izvorăsc din comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare iar juristul Cristian Soponoș despre ”Ziua Internațională a Drepturilor Omului”.

Potrivit celor spuse de Ștef ”dacă până acum comasarea alegerilor a fost doar o amenințare, se pare că PD-L-ul vrea să ducă la bun sfârșit ceea ce și-a propus, încercând prin acest demers să obțină câteva mandate de parlamentari în plus, mizând pe ajutorul pe care o să-i primească de la primarii și președinții de Consilii Județene (CJ) dar și de la trădătorii care și-au aplecat capetele mizând pe realizările aleșilor lor local în condițiile aceste guvernări dezastruoase”. Ștef mai spune că, ”prin comasarea alegerilor nu se urmărește decât bulversarea, încurcarea cetățenilor. În loc de patru buletine de vot, vom avea șase, deoarece va trebui să alegem: consilierii locali, județeni, președinții CJ, primarii, deputații și senatorii”.

Despre drepturile omului a vorbit juristul Cristian Soponoș, făcând referire la situația din România unde ”drepturile omului sunt flagrant încălcate”.

În ceea ce privește construcția bugetară pe 2012, economistul Mircea Pal spune că ”deși se vorbește despre alegerile comasate de la anul, Guvernul nu a prevăzut acest lucru în buget. Poate vor să amâne alegerile pentru 2012”. Mircea Pal s-a axat în principal pe prevederile pe care dorește să le aplice PNL, după ce va prelua frâiele guvernării. ”Propunem reducerea TVA cu câte un procent în fiecare an, astfel încât, în 2016 Taxa pe Valoarea Adăugată să ajungă la 19%. De asemenea, dorim să-i fie interzis primului ministru utilizarea fondului de rezervă a statului, decât în caz de calamități. Apoi, vom aloca 6% din PIB pentru învățământ, 5% pentru activitățile curente în sănătate și 1% pentru investiții. Totodată, dorim ca 1% din PIB să meargă către cercetare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.