Iniţiativă pentru salvarea cinematografului “Popular”


Mai mulţi intreprinzători, reprezentanţi ai Camerei Meşteşugarilor, Patronatului Sătmărean, Asociaţiei Româno-Germane de Afaceri şi ai Fundaţiei “Hans Lindner”, s-au întâlnit vineri, 9 decembrie, cu primarul Iuliu Ilyes în scopul prezentării unei iniţiative referitoare la salvarea clădirii fostului cinematograf “Popular”. Cu menţiunea că, noua destinaţie a clădirii ar urma să fie cea pentru care a fost construit imobilul în urmă cu 100 de ani, respectiv „Casa breslelor” din judeţul Satu Mare.

Nevoia realizării acestui proiect este justificată de interesul celor prezenţi la întâlnirea cu edilul şef, care, nu doar au considerat oportună şi benefică realizarea acestuia, ci şi-au oferit şi sprijinul pentru susţinerea proiectului atât în privinţa elaborării cât şi la sustenabilitatea pe termen lung a viitorului centru al breslelor.

În cadrul întâlnirii a fost subliniat faptul că, finanţarea reabilitării ar putea fi posibilă prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, prin intermediul căruia asemenea tipuri de activităţi sunt finanţate, contribuţia proprie reprezentând 2% din valoarea proiectului.

Prin realizarea proiectului ar putea fi salvat de la ruină imobilul care reprezintă un monument istoric semnificativ al municipiului Satu Mare, urmând ca ulterior aici să fie creat un centru de instruire şi de promovare al meşteşugarilor şi întreprinzătorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.