“Fii precaut. Hoţii nu dorm!”

Cei care au trecut astăzi, 8 decembrie, după ora 15.00, să facă cumpărături la supermarketul Real din Satu Mare au avut posibilitatea să înveţe cum să se ferească de hoţi chiar de la oamenii legii.

Este vorba despre o campania “Fii precaut. Hoţii nu dorm”, care a fost lansat astăzi în toate judeţele ţării. Potrivit sibinspectorului de Poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Felicia Hritorişan “prin acest demers se urmăreşte informarea sătmărenilor cu privire la modalităţile concrete de prevenire a furturilor din locuinţe, mai ales acum, în perioada sărbătorilor. Trebuie să vă spun că în preajma Crăciunului dar şi a Anului Nou statisticile arată o creştere a numărului de infracţiuni. Campania se desfăşoară în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012 la nivel naţional în mediul urban. În cadrul acţiunilor cuprinse în agenda campaniei vor fi distribuite 2.550 de pliante. Totodată, se vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă, precum: asociaţiile de proprietari, asociaţiile profesionale dar şi cu angajaţii unor instituţii”.

În judeţul Satu Mare campania este coordonată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ şi se va desfăşura împreună cu poliţiştii de proximitate de la Poliţiile municipale şi orăşeneşti. În judeţul nostru zonele de risc în producerea furturilor din locuinţe sunt: municipiul Satu Mare, în special în zonele centrale, cartierul Funcţionarilor, Bulevardul Lucian Blaga, cartierul Micro 14, cartierul 14 Mai precum şi municipiul Carei şi comunele limitrofe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.