Elevii de la Kolcsey, au învins astăzi la proba teoretică a concursului de mediu

Echipajul Liceului Teologic Reformat ”Kolcsey Ferenc” s-a dovedit a fi cel mai pregătit la proba teoretică de astăzi, 8 decembrie, a concursului ”Viață pentru mediu, viață pentru om”. Competiția a avut loc de la ora 12.00 la Casa Schwab, de pe B-dul Vasile Lucaciu nr. 9.

Pe locul secund s-au clasat elevii de la Liceul ”Ham Janos” iar echipajul Liceului Teoretic German ”Johann Ettinger” a ocupat ultimul loc al podiumului. Elevii Colegiului Economic ”Gheorghe Dragoș” s-au clasat pe locul patru. Cele patru echipaje au primit premii ce au constat în obiecte sportive deoarece ”sportul ne face mai sănătoși„ spune inspectorul de biologie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Mariana Săsăran.

La deschiderea oficială a competiției au participat Sorin Pârcălab, reprezentantul firmei bucureștene CCR Logistics Systems RO și Marcel Mărculescu din partea SC Alpin SRL (firme care se ocupă cu colectarea și valorificarea deșeurilor electrice și electronice) respectiv Mariana Săsăran și Elisabeta Bekessy, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare.

Potrivit statisticilor APM, până la această oră școlile participante la concurs au reușit să colecteze 4.005 kg de deșeuri electrice și electronice, iar cei mai harnici s-au dovedit a fi elevii de la Liceul ”Ham Janos”, care au reușit să adune 1.037 kg de deșeuri.

La proba teoretică de astăzi, echipele formate din câte trei elevi au avut la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva un test grilă și a răspunde la câteva întrebări cu privire la deșeurile electrice și electronice. Competiția continuă până al anul, în iunie, când, în urma centralizării cantităților de electrice și electronice colectate se va face și clasamentul final. Echipele câștigătoare, atât de la gimnaziu cât și de la liceu vor beneficia de o excursie la Hajduszoboszlo (Ungaria).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.