Viață pentru mediu, viață pentru om

APM Satu Mare în parteneriat cu ISJ Satu Mare, CCR LOGISTICS SYSTEMS RO, SC Alpin SRL a lansat în perioada septembrie 2011-iunie 2012 cea de-a VI-a ediţie a programului de educaţie ecologică ”Viață pentru mediu, viață pentru om” care are în acest an şcolar ca temă: importanţa colectării şi valorificării deşeurilor electrice şi electronice.

În urma lansării programului s-au înscris 15 instituţii de învăţământ liceal şi 28 gimnaziale, instituţii de învăţământ care au fost dotate cu infrastructura de colectare a DEEE-urilor, astfel mare parte dintre aceste unităţi au colectat deja cantităţi semnificative de deşeuri din această categorie. Cantitatea totală colectată de fiecare instituţie de învăţământ participantă la program se va cunoaşte la finalizarea implementării Programului, în luna iunie 2012 când se vor cunoaşte şi câştigătorii marelui premiu.

Elevii înscriși în concurs vor susține și un test grilă de verificare a cunoştiinţelor privind importanţa reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, şi se va desfăşura în perioada 8-9 decembrie. Astfel, concursul teoretic pentru unităţile liceale se va desfăşura joi, 8 decembrie, de la ora 12.00, în sala Jungen Zentrum, de la sediul SC SCHWAB SRL pe B-dul. Vasile Lucaciu nr. 9 C. Concursul teoretic pentru elevii de gimnaziu se va desfăşura vineri, 9 decembrie, de la ora 12.00, în aceași locație.
La concurs vor participa din fiecare unitate înscrisă în Program, un echipaj format din trei elevi însoţiţi de cadrul didactic coordonator.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.