Fii precaut.Hoţii nu dorm


httpv://www.youtube.com/watch?v=mLxSuesApkY
httpv://www.youtube.com/watch?v=FM9BlIdP0k4

Este sloganul prin care polițiștii din toată țara încercă să sensibilizeze oamenii pentru a fi atenți la bunurile pe care le au în case. Lansarea campaniei la nivelul județului nostru va avea loc joi, 8 decembrie, de la ora 15.00, în incinta hypermarketului Real.

Prin acest demers se urmărește informarea tuturor sătmărenilor cu privire la modalitățile concrete de prevenire a furturilor din locuințe. În judeţul Satu Mare campania va fi coordonată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului şi se va desfăşura împreună cu poliţiştii de proximitate de la Poliţiile municipale şi orăşeneşti. În judeţul nostru zonele de risc în producerea furturilor din locuinţe sunt: municipiul Satu Mare, în special în zonele centrale, cartierul Funcţionarilor, Bulevardul Lucian Blaga, cartierul Micro 14, cartierul 14 Mai precum şi municipiul Carei şi comunele limitrofe.

Campania se desfăşoară în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012 la nivel naţional în mediul urban şi este justificată de tendinţa de creştere a furturilor din locuinţe în perioada sărbătorilor de iarnă ca urmare a absenţei proprietarilor de la domicilii pentru mai multe ore, uneori chiar pentru mai multe zile. În cadrul acţiunilor cuprinse în agenda campaniei vor fi distribuite 2550 de pliante. Totodată, pentru diseminarea mesajelor destinate prevenirii spargerilor de locuinţe se vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă: asociaţii de proprietari, asociaţii profesionale, angajaţi ai unor instituţii, societăţi profesionale, asociaţii ale pensionarilor.

Conform studiilor realizate de specialiştii Poliţiei, în mediul urban, furtul săvârşit din apartamentele de bloc se petrece cu o mai mare probabilitate în cursul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Apartamentele sau garsonierele vizate cu precădere de hoţii din locuinţe sunt plasate la parterul blocului. Atunci când furtul se produce din locuinţele tip casă, infracţiunea are loc cu mai mare probabilitate în timpul nopţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.