Teofil Parasca numit la șefia IPJ Giurgiu

Teofil Parasca, inspectorul șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare va îndeplini în următoarele șase luni funcția de inspector șef al IPJ Giurgiu. Împuternicirea vine după ce fostul șef, Nicolae Dobrin, a ieșit la pensie.

Parasca a îndeplinit funcția de adjunct al șefului IPJ Satu Mare din luna aprilie 2011, luând apoi parte la o serie de acțiuni, dintre care cea mai importantă a fost prinderea în flagrant a trei interlopi sătmăreni. Apoi în cursul lunii septembrie, Parasca a fost delegat la București pentru a face parte dintr-o comisie care și-a propus să analizeze și să propună anumite modificări legislative în domeniul Poliției.

Numirea lui Teofil Parasca la conducerea IPJ Giurgiu a fost întărită și de purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Roxana Cristea. ”În momentul de față, domnul inspector șef adjunct este pe drum spre Giurgiu împreună cu purtătorul de cuvânt al IGPR, Cristian Ciocan. Am înțeles că în cursul zilei de astăzi va fi numit la comandă”, a declarat Cristea. Însă nu se știe cine îl va înlocui pe Parasca în scaunul rămas vacant la nivelul IPJ Satu Mare. ”Probabil că va fi numită o persoană interimară pe funcția de inspector șef adjunct rămasă vacantă, după care, potrivit procedurilor se va organiza un concurs pe post”, spune Roxana Cristea.

UPDATE: 15:00

Cu puțin timp în urmă, Teofil Parasca a fost instalat în mod oficial la cârma Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu, de către chestorul Liviu Popa. În luarea de cuvânt, fost adjunct al IPJ Satu Mare a precizat că vrea să facă din IPJ Giurgiu o instituție performantă și nu în ultimul rând, să aibă o relație excelentă cu mass-media.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.