Zece ani de voluntariat “Caritas”



O acţiune comunitară organizată de Centrul de Voluntariat “Caritas” Satu Mare a avut loc luni, 5 decembrie, în pasajul “Corneliu Coposu” din Centrul Nou. Acţiunea, care s-a desfăşurat între orele 11:00- 17:00, a avut o dublă semnificaţie: sărbătorirea Zilei Internaţionale a Voluntarilor, respectiv aniversarea a 10 ani de la înfiinţarea Centrului de Voluntariat “Caritas”.

Demonstrând că sunt adevăraţi voluntari, tinerilor organizatori ai acţiunii de luni, prezenţi în pasajul “Corneliu Coposu”, nu le-a păsat de ploaia insistentă. La ora prevăzută pentru începerea acţiunii, fiecare ştia foarte bine ce are de făcut, astfel că unii instalau panourile cu desenele şi fotografiile de la ediţiile anterioare ale acţiunii, alţii pregăteau materialele informative şi pliantele, iar alţii se ocupau de cele 500 de baloane care urmau să fie umplute cu heliu pentru a fi lansate în văzduh la finalul acţinii. Luni, la acţiunea Centrului de Voluntariat “Caritas” au participat doar 15 tineri, din cei 720 de voluntari aflaţi în baza de date.

Scopul evenimentului a constat în atragerea atenţiei cetăţenilor asupra importanţei voluntariatului, precum şi recrutarea de voluntari, aceştia fiind o resursă importantă în soluţionarea problemelor comunităţii.
Comisia Europeana a declarat 2011 Anul European al Voluntariatului. Scopul general este acela de-a încuraja şi sprijini, prin schimburile de experienţă şi de bune practici, eforturile depuse de comunitate, de statele membre, de autorităţile locale şi regionale pentru a crea la nivelul societăţii civile condiţii favorabile voluntariatului în Uniunea Europeana şi pentru a spori vizibilitatea activităţilor de voluntariat in UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.