Dragă moșule …

Sunt cuvintele cu care își începe orice copil, deprins cu rostul buchiilor scrisoarea adresată lui Moș Nicolae. Și, deoarece suntem în luna cadourilor, este potrivit să amintim, în fuga condeiului, și de ”Moșul” care abia așteaptă să răsplătească copiii cuminți cu dulciuri, jucării și multe alte cadouri.

Dar cum mintea de copil născocește tot felul de lucruri pe care ar dori să i le aducă ”Moșul” în seara de luni, 5 decembrie, treaba bătrânului cu barbă albă devine, de la un an la altul, tot mai grea. Iată doar câteva dintre cadourile pe care și le-ar dori micuții să răsară din tolba ”Moșului” sau să le găsească în ghetuțele pregătite în ajun de Moș Nicolae: ”Salonul de șuvițe și bucle”, ”Micul grădinar”, mașini de pompieri și poliție, ”Poneiul TOFI”, ”Gemeni Nenuco”, ”Roata olarului” dar și cărți de povești și poezii.

Așa cum se întâmplă la fiecare început de decembrie, cuprinși de febra cumpărăturilor, sătmărenii caută prin magazine cadourile cât mai potrivite pentru cei dragi. Și așa cum era de așteptat, micii comercianți au căutat și ei să vină în întâmpinarea clienților cu o varietate cât mai mare de produse. Moși din pluș, reni, ursuleți, moși în trăsuri trase de reni, set de păpuși dar și multe alte cadouri își așteaptă clienții. Cei care doresc să dăruiască un moș de pluș sau un ursuleț, trebuie să știe că prețul acestora începe la 25 de lei iar renii se vând la prețul de 15 lei bucata. Clienții care însă nu se mulțumesc cu un moș mai ”prichindel” pot să aleagă și unul mai mare, dar trebuie să aibă în vedere că vor avea de scos mai mulți bani din buzunare (60 lei). În schimb, bastonașele roșii ca hainele moșului se vând la 2 lei bucata, cele mici și la 5 lei bastoanele mai mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.