Pedeapsă cu închisoarea pentru inculpaţii “Lotului Halmeu”

Magistraţii Tribunalului Satu Mare au pronunţat astăzi, 2 decembrie, sentinţa în cazul celor cinci inculpaţi împlicaţi în dosarul “Lotul Halmeu”. Nicoleta Dobrescu, Liviu Florian, Ioan Savu, Ioan Niţu şi Florin Feher, inculpaţi în lotul Vama Halmeu au fost trimişi după gratii. Magistraţii au hotărât că cei cinci inculpaţi trebuie să stea după gratii pentru faptele pe care le-au comis.

În urma deciziei magistraţilor, omul de afaceri Liviu Florian a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Ioan Savu se face vinovat de complicitate la trafic de influenţă şi va avea de ispăşit o condamnare de 3 ani şi 9 luni.

Nicoleta Dobrescu, găsită vinovată pentru cumpărare de influenţă a fost condamnată la 4 ani şi 6 luni, cu executare. Ioan Niţu, găsit vinovat în două cazuri de cumpărare de influenţă, va sta după gratii 4 ani şi 3 luni iar Ioan Feher se face vinovat de două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă şi va avea de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani şi 3 luni.

Totodată, judecătorii au decis confiscarea a 130.000 euro de la Liviu Florian şi Ioan Savu, respectiv de 300.000 euro de la ceilalţi trei condamnaţi. Cei cinci mai au de plătit în total 15.000 lei cheltuieli de judecată, adică 3.000 de lei fiecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.