De dragoste, de neam, de ţară


Aproximativ 260 de artişti din toată ţara au participat joi, 1 Decembrie, la Satu Mare la spectacolul folcloric organizat cu prilejul Zilei Naţionale a României. Spectacolul a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor şi fost organizat de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale şi Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România.

“De dragoste, de neam, de ţară”, este genericul sub care s-a desfăşoară regalul folcloric care a fost oferit sătmărenilor cu prilejul Zilei Naţionale a României. Spectacolul a fost gratuit, iar organizatorii au pus la dispoziţia sătmărenilor nu mai puţin de 500 de invitaţii cu locuri şi 200 de invitaţii fără locuri.

Pe parcursul spectacolului, sătmărenii au avut ocazia să urmărească şi să aplaude Corul Bărbătesc “Dumitru Georgescu Kiriac” din Piteşti, Ansamblurile Folclorice “Nuntaşii Bihorului” din Oradea, “Tulnicul” din Baia Mare, “Mărgineanca” din Botoşani, “Rapsodia Mureşană” din Arad şi “Cununiţa” din Satu Mare, Grupul Folk al Centrului Cultural “G. M. Zamfirescu” din Satu Mare, Grupul Folcloric “Doruri Muscelene” din Câmpulung Muscel, Orchestra “Mugurelul” din Botoşani, recitatorii Ioan Josan şi Constantin Sârbu din Alba Iulia, precum şi soliştii Ştefan Muntenaş din Arad, Doru Cheaja şi Doru Şerban din Alba Iulia, Brigitte Barbola din Târgu Mureş, Alexandru Tărâţeanu din Cernăuţi, Leontina Dorca şi Petrică Mureşan din Satu Mare. În cursul dimineţii, Corul Bărbătesc din Piteşti şi Grupul Folcloric “Doruri Muscelene” din Câmpulung Muscel au susţinut un concert de colinde la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.