Poezie, cântece şi “hop”-uri neprevăzute la Casa de Cultură a Sindicatelor

Oameni de cultură, şefi de instituţii, cântăreţi dar şi cei interesaţi de cuvântul scris (dar şi de cel cântat) au participat astăzi, 30 noiembrie, de la ora 18.00, la “Cafeneua literară” organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor.

La eveniment a fost prezent şi academicianul Mihai Cimpoi, alături de câţiva scriitori din Cernăuţi. “Cafeneua” a fost deschisă de Coralul bărbătesc “Dumitru Georgescu Chiriac” de la Piteşti, după care a urmat un lung şir de poeţi sătmăreni care au recitat din propriile creaţii lirice. Cu toate că era vorba despre o “Cafenea literară” proza a lipsit cu desăvârşire din programul stabilit de organizatori. Poezia şi cântecele (care nu pot fi considerate literatură decât dacă facem abstracţie şi ne gândim că fiecare melodie se bazează pe câte un text) au pus stăpânire pe cele peste două ore de “şezătoare literară”.

Şi, aşa cum se întâmplă adesea, apar tot soiul de “hop”-uri care mai de care mai ciudate. După ce au înghiţit câteva pahare de tărie de pe masa servită în holul Casei de Cultură unii dintre participanţi nu au mai găsit ieşirea. Bâjbâind de colo-colo, dădeau doar de uşi închise cu lacătul. Întrebând pe unde e ieşirea, nimeni nu ştia nimic. Cei câţiva “rătăciţi” erau trimişi de-a lungul holurilor nesfârşite să găsească vreo “poartă spre eliberare”. În cele din urmă, unul dintre poeţi a găsit “şmecheria”. Cică, uşa trebuia ridicată pentru ca lacătul să cedeze.

Una peste alta, seara a fost destul de reuşită, spun poeţii (căci ei erau în superioritate numerică) punând la socoteală şi toate păţaniile de care au avut unii parte. La “cafenea” a participat şi prefectul Radu Giurcă dar şi şeful OJPC Satu Mare, Valentin Breban, însă ca … spectatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.