Fetiță de 4 luni, moartă la Căuaș

Tragedie într-o familie din Căuaș. O fetiță de 4 luni a murit marți, 29 noiembrie, în jurul orei 15.00, în urma unei bronho-pneumonii netratate. Potrivit unor surse neoficiale, mama copiilor obișnuia să consume băuturi alcoolice.

Se pare că familia locuiește în condiții precare, într-o casă dărăpănată de la marginea satului Ady Endre (comuna Căuaș). Potrivit localnicilor este vorba despre o familie de oieri, foarte săraci. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, Roxana Cristea spune că ”fetița a fost născută prematur, la 7 luni. După câte am înțeles la naștere avea puțin peste 1 kg. Până în prezent a fost în mai multe rânduri internată la spital. Familia mai are o fetiță de 5 ani, un băiețel de 2 anișori iar mama, din prima căsătorie mai are încă doi băieți, unul de 16 iar celălalt de 17 ani”.

Trupul neînsuflețit al micuței a fost depusă la morga Spitalului Județean. Potrivit concluziei medicilor legiști nu sunt urme de violență. ”Fetița nu a fost văzută în prealabil de medic. A murit acasă, dar nu sunt semne care să ne indice că părinții ar trebui să răspundă penal pentru moartea copilei. Am înțeles că cei de la Protecția Copilului au fost și i-au luat pe ceilalți doi copii, fetița de 5 ani și băiețelul de 2 ani, care vor fi instituționalizați”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.