Soarta ştrandului va fi decisă marţi


Raportul comisiei pentru analiza şi evaluarea stadiului de realizare a contractului de concesiune a Zonei de Agrement Someş constituie obiectul unui proiect de hotărâre va fi supus aprobării consilierilor municipali sătmăreni în şedinţa de marţi, 29 noiembrie. Cu prilejul unei conferinţe de presă organizate luni, 28 noiembrie, primarul Iuliu Ilyes a făcut referire la acest aspect menţionând că, atât concluziile membrilor comisiei cât şi opiniile celor mai mulţi dintre consilieri conduc înspre varianta acordării unei păsuiri de o jumătate de an concesionarului ştrandului. În aceste condiţii, până în luna mai anul viitor, firma negreşteană SC Beny Alex SRL va trebui să finalizeze şi să pună în funcţiune cele şapte bazine din ştrand.

Iniţial, soarta ştrandului ar fi trebuit să fie decisă în şedinţa Consiliului Local din data de 27 octombrie a.c. Întrucât până la acea dată nu a fost finalizată evaluarea tuturor elementelor contractului de concesiune încheiat cu SC Beny Alex SRL din Negrești Oaș, consilierii au fost de acord cu propunerea edilului şef privind amânarea prezentării raportului în şedinţa din 29 noiembrie. Potrivit celor declarate de Iuliu Ilyes, perpectiva nu este nici acum prea optimistă, în condiţiile în care, deoarece există litigii peste litigii referitoare la situația juridică a terenurilor din ștrand, este greu de crezut că lucrările ar putea fi terminate în anii următori. “Însă, toate variantele analizate de către comisie pe parcursul a două luni, adică preluarea şi continuarea lucrărilor de către Primărie, rezilierea contractului cu actualul concesionar şi o reconcesionare a obiectivului, respectiv acordarea unei păsuiri de o jumătate de an concesionarului actual, presupun prelungirea perioadei de execuţie şi finalizare a lucrărilor cel puţin încă doi ani . În aceste condiţii, cu toate riscurile existente, ţinând cont de experienţa proastă avută de Primărie cu SC Beny Alex SRL, varianta cea mai viabilă rămâne prelungirea cu şase luni a perioadei în care executantul lucrărilor trebuie să finalizeze şi să dea în folosinţă cele şapte bazine din ştrand. Cu atât mai mult cu cât, circa 80% din lucrări au fost deja finalizate, iar concesionarul a cheltuit aproximativ 280 miliarde lei vechi” – a declarat Iuliu Ilyes.

Pe de altă parte, edilul şef a menţionat că, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, iar concesionarul va respecta noul termen acordat, anul viitor sătmărenii vor avea la dispoziţie atât bazinele din ştrand cât şi noua zonă de agrement care se află în curs de realizare în vecinătatea pădurii de la Noroieni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.