Gropile de deșeuri au iscat discuții în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Județean

Dacă primele puncte de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 28 noiembrie, a Consiliului Județean (CJ) Satu Mare au fost votate la ”foc automat”, aleșii județeni s-au împotmolit puțintel la proiectul de hotărâre cu privire la proiectarea tehnică și execuția lucrărilor de construcții la obiectivul de investiții ”Managementul Regional al Deșeurilor Urbane și Ecologizarea Rampelor de Deșeuri din județul Satu Mare”.

Până la urmă, după dezbateri îndelungate și luări de cuvânt în ceea ce privește aprobarea acestui punct, consilierii și-au dat votul pentru plata sumei de 557.983,91 lei, reprezentând cofinanţarea CJ Satu Mare aferentă contractului, respectiv 25% din valoarea totală de 2.231.935,67 lei, care include contravaloarea buldocompactorului TANA GX 320 (în valoare de 2.034.021,90 lei + TVA), achiziţionat şi livrat de către antreprenor la Depozitul Regional de deşeuri Satu Mare (Doba). Alături de câțiva dintre consilierii județeni, argumente în favoarea plății acestei sume au fost aduse și de cei doi vicepreședinți ai CJ. ”Acest proiect a fost demarat cu greu, și ar fi păcat să se împotmolească”, a declarat vicepreședintele CJ, Mircea Govor.

În altă ordine de idei, potrivit președintelui CJ Csehi Arpad, problema gropilor de deșeuri este una extrem de importantă. ”Acoperirea gropilor din Carei și Tășnad ar trebui să înceapă la iarnă deoarece aceasta este perioada optimă de efectuare a acestor lucrări”, a declarat președintele CJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.