Două cazuri de trichineloză, la Botiz şi Peleş


În perioada 18-25 noiembrie, pe raza judeţului Satu Mare au fost depistate două cazuri de trichineloză, la doi porci din localităţile Botiz şi Peleş. Cantitatea de 394 kg în valoare de 3.152 lei a fost confiscată şi incinerată.

În altă ordine de idei, vineri, 25 noiembrie, conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, împreună cu inspectori de specialitate din cadrul Serviciului de Sănătate şi Bunăstarea Animalelor, Monitorizare Boli, au avut o întâlnire cu proprietarii şi reprezentanţii exploataţiilor comerciale de suine (porci).

Cu această ocazie s-au discutat şi analizat obligativitatea respectării măsurilor de biosecuritate în fermele de porci şi monitorizarea medicală a acestor animale corelată cu prelevarea de probe pentru prevenirea şi supravegherea pestei porcine clasice.

De asemenea, în această săptămână a fost finalizată campania de vaccinare a vulpilor împotriva turbării (rabiei) folosindu-se un număr de 1.750 momeli vaccinale de către inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului de Sănătate şi Bunăstarea Animalelor, Monitorizare Boli, cu ajutorul angajaţilor Direcţiei Silvice Satu Mare, Agenţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv şi cei ai fondurilor de vânătoare private. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza a 23 fonduri de vânătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.