Pianistul nevăzător Erdi Tamas, în concert la Satu Mare


Un concert de excepţie susţinut de pianistul nevăzător Erdi Tamas va avea loc miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18:30, la Filarmonica “Dinu Lipatti”. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului împreună cu instituţia gazdă, iar pianistul maghiar va susţine un recital cu lucrări din creaţia lui Franz Liszt.

Prima parte a serii va fi consacrată creaţiilor compozitorului Robert Schumann, respectiv suitei “Carnavalul” op. 9. Partea a doua va fi dedicată în totalitate lui Liszt, din creaţiile căruia vor putea fi audiate “Nunta”, “Consolare”, “Arteziene la Villa d’Este”, “Valsul lui Mefisto” nr. 1 si Rapsodia Ungara nr. 6.

Erdi Tamas s-a născut la Budapesta în 1979, iar o supradoză de oxigen din incubatorul în care a fost aşezat după venirea pe lume, l-a orbit pe cel care avea să devină un talentat pianist.

A început să studieze pianul la vârsta de 5 ani, iar la 8 ani păşea pentru prima oară pe o scenă de concert. De atunci, a cântat regulat în săli importante de pe continentele european şi american, între care Carnegie Hall din New York sau Barbican Center din Londra. Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.