Deschiderea festivă a „Zilelor Şcolii de Arte” Satu Mare

Galeria Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare a găzduit astăzi, 23 noiembrie, de la ora 15.00, deschiderea festivă a „Zilelor Şcolii de Arte”. Acţiunile dedicate acestei sărbători vor ţine până sâmbătă, 26 noiembrie, inclusiv.

Manifestările au început cu un vernisaj de grafică, desen şi fotografii, lucrări ai elevilor şi absolvenţilor Şcolii de Arte Satu Mare şi a Şcolii de Artă „II Rákóczi Ferenc” din Téglás (Ungaria). Nu înainte însă de un lung şir de luări de cuvânt şi intermezzouri muzicale oferite de elevii celor două şcoli partenere.

La deschiderea festivă a „Zilelor Şcolii de Arte” au fost prezenţi subprefectul judeţului Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreşedintele CJ Adrian Ştef, viceprimarul municipiului, Kereskényi Gábor, consilierul judeţean Muzsnai Árpád, directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, Liviu Marta, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici „Casa Creaţiei Sătmărene”, Gergely Csaba, directorul şcolii gazdă, Mircea Deac dar şi o numeroasă delegaţie a Şcolii de Artă din Téglás.

Joi, de la ora 17.00, cei interesaţi vor putea urmări un spectacol pop-rock susţinut de elevii Şcolii de Arte Satu Mare. Manifestările continuă vineri, 25 noiembrie, de la ora 17.00, cu un spectacol de muzică clasică şi poezie care va avea loc la Centrul Multicultural „Poesis” iar sâmbătă, cu confruntarea soliştilor şi trupelor în cadrul Festivalului-concurs regional de muzică pop-rock, „Muzica inimii mele”. Concursul se va desfăşura la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”, cu începere de la ora 10.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.