Ioan Drăgan, prezent în aceste zile la pichetarea Ministerului Educației

”Nimeni din minister nu a ieșit să discute cu noi. Nu au avut nici o reacție iar noi nu am avut acces în instituție”, a declarat secretarul executiv a Federației Educației Naționale (FEN) Satu Mare, Ioan Drăgan, prezent astăzi, 22 noiembrie, la București, la acțiunea de pichetare a Ministerului Educației.

”La pichetarea Ministerului, din Satu Mare sunt prezent doar eu. În general aceste pichetări se organizează cu cadre didactice și sindicaliști din preajma Bucureștiului deoarece spațiul aprobat pentru desfășurarea acțiunii este extrem de mic. Pe de altă parte, mi-ar fi fost extrem de greu și costisitor să asigur transportul unui grup de dascăli de la Satu Mare la București. Chiar acuma (ora 13.00) am ieșit din spațiul de pichetare. Acțiunile vor continua până joi, inclusiv, însă cei din minister nu au avut nici o reacție. Noi nu am avut acces în clădire”, a declarat Drăgan. Potrivit interlocutorului la acțiune participă atât membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cât și profesori din cadrul FEN și din Federația Sindicatelor din Învățământ ”Spiru Haret”.
”Revendicările noastre se axează în principal pe acordarea procentului de 6% din PIB, care deși a fost votată, în momentul de față nu se respectă. În prezent învățământului i se alocă doar 2,5% din PIB, ceea ce este mai puțin de jumătate din procentul votat. Noi nu cerem decât să se respecte legea”, a declarat Drăgan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.