Antonia Gordea – vicepreședintele Consiliului Elevilor de la Colegiul Național ”Ioan Slavici”

E simpatică, inteligentă și știe întotdeauna ce vrea. Este elevă în clasa a IX-a, și a trecut cu bine de ”prima confruntare cu alegătorii”, îndeplinind în prezent funcția de vicepreședinte a Consiliului Elevilor de la Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare. E fotomodel, îi place literatura (în special proza) și, nu în ultimul rând, baschetul.

Reporter: Cine este Antonia Gordea?

Antonia Gordea: Sunt elevă în clasa a IX-a F la Colegiul Naţional „Ioan Slavici”, profil filologie-franceză. Am absolvit Şcoala cu clasele I-VIII „Grigore Moisil” din Satu Mare. Am ales acest profil deoarece îmi place foarte mult literatura română şi limba franceză. În general citesc proză dar îmi plac și poeziile.

Reporter: Am înţeles că eşti vicepreşedintele Consiliului Elevilor la nivel de şcoală …

A.G.: Aşa este. Am fost aleasă anul acesta dar pot să vă spun că o am ca exemplu pe sora mea mai mare, deoarece şi ea a îndeplinit această funcție. Acum este în clasa a XII-a, iar cei din anii terminali nu mai au voie să facă parte din conducere consiliului.

R.: Presupun că ai trecut şi printr-o ”campanie electorală” la nivel de școală. Cum a fost primul contact cu alegătorii?

A.G.: Interesant. Am candidat pentru funcţia de preşedinte însă nu am fost aleasă. În prezent, preşedintele CE la nivelul colegiului este Marius Toma, un elev din clasa a XI-a. De altfel, chiar şi preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) este tot un coleg de-al nostru. Este vorba despre Ionuţ Pintea.

R.: Câți candidați au fost pentru funcţia de preşedinte?

A.G.: Am fost şase candidaţi, iar alegătorii au fost elevii colegiului. Noi ne-am prezentat ideile, proiectele iar ei au votat. Totul a decurs ca la alegerile politice. Cel care a întrunit cele mai multe voturi, în cazul nostru Marius Toma, a fost ales în funcţia de preşedinte. Al doilea clasat, eu, am devenit vicepreşedinte.

R.: Nu te-ai gândit să candidezi şi pentru funcţia de preşedinte a CJE?

A.G.: Când actualul preşedinte, Ionuţ Pintea va fi în clasa a XII-a, îi va expira mandatul aşa că se vor organiza noi alegeri. Poate că atunci o să-mi depun şi eu candidatura pentru această funcție. Dar acum e prea devreme să vorbim despre asta.

R.: Cum funcţionează un asemenea CE? Care sunt problemele care se discută?

A.G.: Să nu vă închipuiţi că avem probleme nu ştiu cât de complexe de rezolvat. La nivelul CE avem şi un Birou Permanent care se întruneşte odată pe săptămână pentru a dezbate problemele stringente care apar la nivel de școală. În această săptămână, pe ordinea de zi a biroului a fost Miss Boboc care, are loc chiar în această seară (18 noiembrie). Apoi discutăm despre organizarea unor excursii. Rolul nostru, cel al consiliului elevilor este de a aduce la cunoştinţa colegilor noştri toate noutăţile de la nivel de colegiu. De asemenea, lucrăm la îmbunătăţirea relaţiei dascăl-elev.

R.: Ce hobby-uri ai?

A.G.: Fac modeling de ani de zile, la Agenţia Gaby’s Models din Satu Mare. Am participat la mai multe prezentări de modă. Apoi, îmi place să ies cu prietenii dar şi baschetul.

R.: Ai obiceiul să participaţi la meciurile de baschet a CSM-ului?

A.G.: Nu, dar îmi place să urmăresc meciurile de baschet la televizor.

R.: Ce muzică preferi?

A.G.: Toate genurile …

R.: Chiar şi muzica clasică?

A.G.: (zâmbeşte) Mai puţin muzica clasică.

R.: Am înţeles că organizaţi şi excursii la nivel de şcoală …

A.G.: Aşa este. Avem în vedere organizarea unei excursii împreună cu colegii noştri dar în acest moment nu am mai multe detalii. Nu ştiu când va fi şi unde vom merge.

R.: Îți mulțumesc pentru că ai acceptat acest interviu. Și îți dorim succes în continuare.

A.G.: Şi eu vă mulţumesc pentru oportunitatea oferită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.