Hoții de mașini au fost mai harnici în acest an

Potrivit evidențelor Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Satu Mare, de la începutul anului în curs și până în prezent, numărul mașinilor, motocicletelor și utilajelor furate din străinătate și descoperite în judeţul nostru de către oamenii legii, a crescut de patru ori faţă de 2010.

În cursul anului trecut poliţiştii de frontieră au descoperit nu mai puţin de 15 maşini, cinci motociclete, şase camioane şi două remorci care figurau ca fiind furate din țări precum: Italia, Spania, Serbia sau Germania. Totodată, statisticile arată că numărul mașinilor descoperite anul trecut, ca fiind furate, a crescut cu 24% faţă de 2009. Însă, de la începutul anului în curs și până în prezent, au fost descoperite alte 75 de maşini cu proveniență incertă dintre care cea mai mare parte o reprezintă autoturismele și motocicletele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Satu Mare, Oana Totorean, cele mai multe automobile au fost descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Petea (29), 13 la PTF Urziceni iar alte trei la Halmeu. Poliţiştii de frontieră din Negreşti au evidenţiat alte 15 automobile, cei din Satu Mare 14 iar poliţiştii de frontieră din Carei o singură maşină furată.

Dacă este să ne luăm după valoarea mașinilor furate trebuie spus că cel mai scump a fost un Aston Martin de 60.000 Euro, urmat apoi de un BMW X3 de 25.000 Euro.

În funcție de țara de proveniență, cele mai multe maşini au fost furate din Italia. Însă sunt şi autoturisme aduse din: Spania, Serbia și Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.