O delegație a Ambasadei Republicii Africa de Sud, a fost prezentă astăzi la Satu Mare

Avem un potențial economic extraordinar însă o infrastructură care lasă de dorit, este concluzia Ambasadorului Republicii Africa de Sud la București, Pieter Swanepoel, prezent astăzi, 16 noiembrie, la Satu Mare.

”Aveți marea șansă de a fi locuitorii unui județ așezat strategic. Pe de o parte sunteți la graniță cu Ungaria iar pe de altă parte cu Ucraina și, prin această țară șansa de a forma legături economice cu fostele state sovietice. Nu vreau să vă supăr, dar infrastructura țării, și aici mă refer la drumuri, lasă de dorit”, a declarat Pieter Swanepoel, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Satu Mare.

La întâlnirea cu presa, alături de ambasador au mai fost prezenți secretarul politic, Michele Pietersen, directorul CCI, Daniela Culic, vicepreședintele instituției, Angela Bercean și viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, aici însă în calitate de reprezentant al Intercompany SRL.
”Există câteva mari companii din Africa de Sud care în acest moment sunt prezente pe piața românească. Cu toate acestea noi am venit în regiunea de nord-vest a țării pentru a discuta despre oportunitățile de afaceri și colaborare între firmele sătmărene și firme din Africa de Sud”, a precizat ambasadorul Swanepoel.

În continuare delegația Ambasadei Africii de Sud la București a avut o întâlnire și cu prefectul județului Satu Mare, Radu Giurcă, în cadrul căreia s-au luat în discuție posibilitățile unor colaborări pe termen lung între țara sud-africană și județul Satu Mare. ”De altfel, noi suntem de 20 de ani prezenți cu firmele noastre în România. Dorim să continuăm această colaborare și acesta este și motivul pentru care am decis să luăm în discuție oportunitățile pe care le avem. deschidere există de ambele părți”, a mai ținut să precizeze Pietewr Swanepoel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.