”Super-oferte” în Piața de vechituri din Satu Mare

În ciuda frigului de afară Piața de vechituri din Satu Mare a fost înțesată și astăzi, 16 noiembrie, de lume. Haine, pantofi și bocanci dar și cizme de toate mărimile și oferite la prețuri care sunt sortite să învingă orice concurență, au ademenit multă lume în jurul tarabelor micilor comercianți.

Pentru a nu se întoarce acasă cu marfa nevândută, odată cu înaintarea orelor o parte dintre comercianți au mai redus din preț. Două perechi de pantofi se puteau cumpăra chiar la 5 lei. Însă, văzând că e vorba doar de încălțăminte nevândute și de mai slabă calitate iar pe alocuri găurite, clienții s-au cam ferit de pantofii oferiți cu atâta generozitate de vânzătoare. ”Super ofertă!!! Două perechi la 5 lei. Pantofi din piele, la doar 5 lei două perechi!”, răsuna îndoielnica reclamă din toate părțile iarmarocului. Cei care își doreau totuși pantofi sau cizme mai arătoase aveau de scos din buzunare cel puțin 40 de lei.

Mai încolo, tarabele încărcate cu pantaloni de trening și haine de tot felul ademeneau clienții prin prețurile destul de scăzute. Astfel, o pereche de pantaloni de trening pentru copii se putea cumpăra la 1 leu, iar pentru adulți la 5 lei. Gecile, unele mai groase iar altele mai subțirele se vindeau la 10 lei bucata.

Dacă haine și încălțăminte erau din belșug, oferta de cărți era mult mai slabă decât în săptămânile trecute. Manuale școlare vechi de dinainte de 1989, culegeri de probleme de matematică și fizică sau cărți tehnice dar și acestea trecute de vreme se ofereau la 2-3 lei bucata.
O chitară clasică despre care proprietarul spune că ar fi original, a fost scoasă la vânzare la prețul de 350 lei. Iar chitara electrică de alături a fost ceva mai ieftin, și anume 200 lei. În rest piese de schimb, sobe cu plită pe lemne la 350 de lei și o serie de mărunțișuri scoase la mezat de către sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.