Lipsă de interes pentru alegerile din Colegiul Medicilor


Medicii din judeţul Satu Mare sunt aşteptaţi în zilele de 17, respectiv 16 noiembrie la cel de-al doilea tur de scrutin organizat în vederea alegerii noii componenţe a Colegiului Medicilor, respectiv a reprezentanţilor în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România. Componenţa Colegiului Medicilor este aleasă din patru în patru ani, iar primul tur de scrutin la nivelul judeţului Satu Mare a avut loc în zilele de 10, respectiv 11 noiembrie.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi, 15 noiembrie, trei dintre reprezentanţii Comisiei Electorale de Alegeri – medicii Heim Marta, Alexandru Albon şi Nicolae Sebastian Bălaj – au precizat că organizarea celui de-al doilea tur de scrutin este motivată de lipsa de interes manifestată de medicii sătmăreni la primul tur de scrutin. Este vorba despre un număr de doar 69 medici care s-au prezentat pentru a vota, din cei 555 înscrişi pe listele de alegători, condiţii în care alegerile nu au putut fi validate, fiind necesară prezenţa la vot a două treimi din totalul membrilor Colegiului Medicilor cu drept de vot, respectiv 366.

Reprezentanţii Comisiei Electorale de Alegeri au precizat că, deşi pentru validarea alegerilor în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin nu mai este necesară prezenţa a două treimi din numărul alegătorilor, fac un apel la medicii sătmăreni să se prezinte la vot în zilele de 17, respectiv 18 noiembrie, la sediul Coilegiului Medicilor situat pe strada Eroilor Revoluţiei nr.23.

Pentru funcţiile de membri în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Satu Mare s-au înscris 23 persoane, iar pe lista cu medicii candidaţi pentru funcţiile de reprezentanţi în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România s-au înscris nouă persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.