Ce spun liderii locali de partide despre posibila excludere din PSD a lui Mircea Geoană


Mircea Govor
vicepreşedinte PSD Satu Mare: “Nu-mi permit să fac niciun fel de comentarii pe această temă, nu am nicio cădere în acest sens. Pot să spun doar atât: eu am învăţat că ceea ce decide preşedintele unui partid, trebuie respectat. Iar când afirm asta, nu mă refer doar la această speţă sau doar la nivelul organizaţiilor judeţene, ci şi la nivel central”!

Csehi Arpad – preşedintele UDMR Satu Mare: “Aceasta este o problemă de bucătărie internă a PSD, ca atare există şi în statutul lor etape care vor trebui parcurse până să se ajungă efectiv la excludere. Pe de altă parte, ca lider de partid care doreşte să câştige alegerile, mai degrabă faci în aşa fel încât să menţii oamenii valoroşi, nu să-i excluzi! Nu pot estima care ar putea fi impactul asupra PSD, dacă Mircea Geoană va fi exclus, dar consider că excluderile la vârful unei formaţiuni politice pot determina rezultate slabe”.

Ioan Holdiş – preşedintele PD-L Satu Mare: “E o problemă internă a PSD! Însă, dacă o situaţie asemănătoare s-ar fi produs în PD-L, noi n-am fi propus excluderea, ci am fi încercat să găsim alternative. Pe de altă parte, nu te debarasezi aşa de un om care în urmă cu trei ani a candidat la preşedinţia României! Ca să nu vorbim despre faptul că Mircea Geoană nu-i un oarecare! Oricum, eu cred că, totuşi, în PSD vor fi analizate mai temeinic lucrurile, iar în cele din urmă cred că se va renunţa la propunerea de excludere. Cred că a fost doar un foc de paie”!

Adrian Ştef – preşedintele Organizaţie Municipale a PNL Satu Mare: “Consider că este o problemă strictă a PSD, deşi în USL ne aflăm de aceeaşi parte a baricadei. Ba mai mult, deşi am constituit USL-ul, fiecare dintre partide şi-a păstrat şi îşi păstrează propria identitate în ceea ce priveşte problemele de ordin intern. Altfel, dacă s-a considerat că Mircea Geoană s-a abătut de la regulamentul partidului, procedurile trebuie să-şi urmeze cursul, deşi nu este exclus să se fi dorit doar să se dea un exemplu şi altora. În ceea ce priveşte impactul pe care excluderea lui Mircea Geoană l-ar putea avea asupra PSD, e clar că există simpatii şi antipatii. Cu toate acestea, cred că şi preşedinţii organizaţiilor care sunt de partea lui Mircea Geoană nu vor lua decizii pripite şi vor judeca dacă să rămână alături de Victor Ponta sau să se îndrepte înspre alte uniuni”.

2 Comentarii la "Ce spun liderii locali de partide despre posibila excludere din PSD a lui Mircea Geoană"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.