Un milion de stele


Răspunzând apelului lansat de Organizaţia “Caritas” -“Vino, aprinde o stea şi reînvie speranţa unei familii sărace”! – aproximativ 100 de sătmăreni s-au adunat în pasajul “Corneliu Coposu” în după amiaza zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, pentru a participa la acţiunea “Un milion de stele pentru solidaritate”.

La fel ca în celelalte 30 de oraşe din România, unde sâmbătă, la ora 17:00, au avut loc simultan acţiuni asemănătoare, şi la Satu Mare, prin aprinderea lumânărilor de către participanţi mesajul a fost unul de solidaritate faţă de familiile lovite de sărăcie.

Celor prezenţi, lumânările le-au fost oferite în schimbul unei donaţii, banii adunaţi urmând a fi folosiţi pentru ajutarea familiilor aflate în dificultate. În acest an, pentru nevoiaşi a fost deschisă și o linie de donaţii prin sms, iar trimiţând un mesaj la 859, până la data de 14 noiembrie mai pot fi donați 2 euro prin reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote.

Despre semnificaţia acţiunii au vorbit reprezentantele “Caritas” Satu Mare – Lokli Tunde şi Fazekas Csilla – precum şi episcopul romano-catolic Schonberger Jeno, iar voluntarii organizaţiei au împărţit pâine cu untură nevoiaşilor care au trecut prin Centrul Nou.

Sâmbătă, acţiunea “Un milion de stele pentru solidaritate” a avut loc şi în faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.