Artă, sărbătoare şi mici înţepături politice la Casa Creaţiei Satu Mare

Preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici “Casa Creaţiei Satmărene”, Gergely Csaba, şi-a sărbătorit astăzi, 4 noiembrie, ziua de naştere printr-o expoziţie retrospectivă alcătuită din lucrările realizate de-a lungul anilor. Evenimentul a avut loc la „Casa Creaţiei Sătmărene” de la ora 17.00.

Instituţia gazdă a fost invadată de o mică „armată” de personalităţi ai urbei şi judeţului care au venit să-l felicite pe artistul sătmărean la împlinirea vârstei de 60 de ani. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Csehi Árpád, vicepreşedintele instituţiei, Adrian Ştef şi deputatul UDMR Erdei D. István au fost prezenţi la vernisajul expoziţiei aniversare de astăzi. În rest lume multă, în special elevi ai Şcolii de Arte Satu Mare şi învăţăcei de-ai profesorului Gergely Csaba dar şi membri asociaţiei pe care o conduce. Şi pentru ca „decorul” să fie complet să nu uităm de lumânări, formaţia sătmăreană „XXL”, o scenă amenajată în stilul talk-show-urilor cu fotolii, o moderatoare în persoana directorului adjunct al Şcolii de Arte, Maria Varga, de nelipsitul tort şi nici de „spiderman-i” care se luptau în holul instituţiei.

Una peste peste alta, sărbătoarea a ieşit destul de „OK” cu muzică şi pe alocuri cu discursuri mai înflorite ca cel al directorului Casei Creaţiei, Felician Pop, cu un iz pamfletar făcând referire la „preşedintele cu care aţi avut nefericirea de a vă naşte în aceeaşi zi, 4 noiembrie. Dar poate dacă dumneavoastră v-aţi duce la Cotroceni şi dânsul ar veni la Casa Creaţiei, românii ar duce-o mult mai bine însă arta ar avea de suferit”, spunea în discursul său Felician Pop.

Felicitări desigur mai rezervate şi mai măsurate în vorbe au venit şi din partea preşedintelui CJ Satu Mare şi al vicepreşedintelui. Şi, cum îi stă bine unei zile de naştere totul s-a terminat în jurul mesei încarcată cu multe bunătăţi şi licori bachice sub privirile nudurilor de femei şi ţăranilor, pictate pe pânzele preşedintelui artiştilor sătmăreni.

Un Comentariu la "Artă, sărbătoare şi mici înţepături politice la Casa Creaţiei Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.