97 litri de sânge în doar patru zile!

În doar patru zile, pe parcursul derulării campaniei “Jandarmeria donează viață pentru România”, stocurile Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Satu Mare au fost completate cu 97 litri de sânge. Desfășurată sub sloganul ”Jandarmii sunt oamenii de lîngă tine“, campania a mobilizat 120 de jandarmi sătmăreni, cărora li s-au alăturat polițiști locali, angajați ai Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS), precum și donatori noi din rândul populației. Bilanțul campaniei a fost prezentat vineri, 4 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat reprezentanții CTS, Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, Poliției Locale, SPAS, și ai Regiunii 3 Satu Mare din cadrul Asociației Internaționale a Polițiștilor (IPA).
Scopul campaniei încheiate vineri a fost acela de a creşte numărul donatorilor voluntari, estompând în acest fel criza de sânge în care se s-a aflat CTS Satu Mare . Obiectiv prioritar al campaniei a constat în atragerea atenției populației asupra crizei actuale de sânge din spitale şi asupra faptului că fiecare poate contribui în acest fel la salvarea unei vieţi omenşti. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate, iar acest lucru a reieșit din cele prezentate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, lt.Camelia Lucuț: la campania de donare de sânge au luat parte 105 jandarmi din cadrul IJJ Satu Mare, 15 de la Regiunea 3 din cadrul IPA, 32 polițiști locali, 16 anjajați ai SPAS și 48 de donatori noi. Totodată, deși campania a ajuns la final, în același scop nobil, în cursul zilei de miercuri, 9 noiembrie, vor veni să doneze sânge și 20 de angajați ai Oficiului Județean de Cadastru.
Pe de altă parte, potrivit celor declarate de medicul Doinița Crișan, directoarea CTS Satu Mare, în cele patru zile ale campaniei numărul donatorilor zilnici s-a dublat, ajungând până la circa 95 de persoane. Chiar și așa, CTS Satu Mare rămâne în continuare descoperit la sângele din grupa AB IV negativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.