Nu dau nicio amenda pentru nedeclararea CNP-ului! Cum sa amendeze o autoritate a Statului un cetatean care a fost debusolat de o alta autoritate?

Legea care prevede ca Primariile locale sa amendeze cetatenii care nu si-au declarat la recensamant CNP-ul a reusit sa irite o parte a reprezentantilor autoritatilor locale, acestia refuzand pur si simplu sa aplice amenzile. Primarul municipiului Satu Mare – Iuliu Illyes- spune ca nu a aplicat si nici nu va aplica vreo amenda. “Cum sa amendeze o autoritate a Statului un cetatean care a fost debusolat de o alta autoritate a Statului? Nu e normal, nu e logic!”, a declarat Illyes pentru HotNews.ro. Niciun primar nu va aplica amenzi, va asigur!, a mai precizat Illyes.

Primarul satmarean admite ca exista si o componenta electorala in decizia lui, dar problema de fond nu are legatura cu alegerile, adauga Illes. “Daca cei de la INS au reusit sa “rezolve” recensamantul asa cum au facut-o, sa vina ei sa dea amenzile. Se stia de ani de zile ca urmeaza sa se faca acest recensamant. Asa de bine l-au pregatit ca la noi, formularele au venit in noaptea dinaintea demararii recensamantului. Puteau sa le tipareasca cu 7 luni de zile inainte, dar nu s-a intamplat asta. Am lucrat atunci toata noaptea, am tinut oamenii in Primarie ca sa putem sa ne facem treaba asa cum scrie la carte. Si acum vin tot ei sa ma trimita sa dau amenzi?”, mai spune Illyes. Potrivit primarului, recensamantul este un esec total “al unei parti a administratiei”. “Asa ca sa nu vina acum INS-ul sa ma puna sa dau amenzi pentru ca nu sunt deloc dispus la un asemenea parteneriat. In primul rand, nu e normal sa amendezi cetateanul cand el a fost debusolat chiar prin declaratiile venite de la INS”, mai spune primarul din Satu Mare.

Continuarea articolului  pe hotnews.ro

3 Comentarii la "Nu dau nicio amenda pentru nedeclararea CNP-ului! Cum sa amendeze o autoritate a Statului un cetatean care a fost debusolat de o alta autoritate?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.