La drum cu permisul de conducere fals şi maşina furată


Poliţiştii de frontieră cercetează un constănţean pe care l-au depistat conducând un autoturism ce figurează furat din Italia. Mai mult, permisul de conducere al tânărului este unul fals.

Miercuri, 02 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră sătmăreni au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate. În cadrul acţiunii, frontieriştii au oprit pentru control, în municipiul Satu Mare, un autoturism marca Fiat Panda, înmatriculat în Italia. Maşina era condusă de Marian P., în vârstă de 28 de ani, din judeţul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră i-au solicitat conducătorului auto să prezinte la control documentele personale şi actele maşinii. Tânărul a prezentat un permis de conducere lituanian care însă nu era un document autentic. Din primele verificări poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia din octombrie 2011.

Şoferul a declarat că maşina a cumpărat-o la începutul acestui an de la o persoană din Zalău, judeţul Sălaj, contra sumei de 2.500 de euro, dar nu a încheiat niciun contract de vânzare – cumpărare. S-a înţeles cu persoana respectivă ca atunci când va primi documentele maşinii în original să-i mai achite încă 700 de euro.

În legătură cu permisul de conducere, constănţeanul a declarat că l-a obţinut în mai 2005, în Lituania, de la un cetăţean lituanian care purta uniformă de poliţist şi pe care l-a cunoscut prin intermediul unui ucrainean. Despre acest permis de conducere Marian P. spune că el credea că este autentic, cu toate că nu a susţinut examen pentru obţinerea permisului. Poliţiştii de frontieră sătmăreni au făcut verificări şi au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere eliberat de către autorităţile române.

Acum constănţeanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire la furt, conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Autovehiculul, în valoare de aproximativ 10.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul IJPF Satu Mare până la finalizarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.