Au început demisiile la Teatrul de Nord Satu Mare

Doi actori ai Secției maghiare din cadrul Teatrului de Nord Satu Mare și-au depus demisiile și în prezent sunt în perioada de preaviz. Anunțul a fost făcut astăzi, 3 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul instituției.

La întâlnire cu presa au fost prezenți directorul instituției, Stier Peter, directorul artistic al Teatrului de Nord, Andrei Mihalache și secretarul literar al așezământului de cultură, Mona Caița.

Despre motivul plecării unor actor de la secția maghiară, Stier Peter a precizat că ”nu pot să vorbesc în numele altora însă cred că salariul mic a fost unul dintre motivele care i-a determinat să ia această decizie”. Până în prezent, doi actori de al Secția maghiară și-au înaintat demisiile către conducerea instituției. ”Aceștia sunt în perioada de preaviz, așa că pot să se răzgândească în orice moment. Dar mai multe despre această situație vă voi spune la conferința de presă de luni”, a precizat Stier.

Directorul artistic al Teatrului de Nord a pus degetul pe rană când s-a referit la remunerația actorilor. ”Chiar dacă au absolvit o facultate, media salariului net este pe undeva la 800 de lei pe lună. Un actor debutant câștigă aproximativ 600 de lei. Că nu celor cu facultate nu li se poate da un salariu mai mic de 800 de lei? Asta e o prostie. Vă spun, avem actori care câștigă doar 600 de lei pe lună. E jenant să nu ai bani pentru haine și unde mai putem toate necesitățile aferente tinereții. Se poate trăi din banii ăștia? Eu zic că nu prea”.

Tot în cadrul conferinței de presă de astăzi, Andrei Mihalache s-a referit și la premiera de duminică. ”Am amânat puțin această premieră pentru ca tot mai mulți sătmăreni să poată să-și cumpere abonamente. Prioritari pentru noi au fost elevii. Premiera spectacolului ”Bazic sau 7 din 49” va avea loc duminică, de la ora 19.00. apoi spectacolul va mai putea fi vizionat în data de 13 respectiv 20 noiembrie”, spune Mihalache. Potrivit interlocutorului, în cursul lunii noiembrie vor mai avea loc două premiere pe scena Teatrului de Nord, și anume ”Moara cu noroc” și ”Fata babei și fata moșneagului”.

Un Comentariu la "Au început demisiile la Teatrul de Nord Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.