Disponibilizări decise în birouri, la Poștă


24 de agenții și 3 oficii poștale din județul Satu Mare au fost incluse în planul național de reorganizare a Companiei Național Poșta Română (CNPR). Cele 24 de agenții desființate au fost arondate unor ghișee și oficii, iar cele 3 oficii au devenit agenții sau ghișee. În cadrul unei conferințe de presă organizate marți, 1 noiembrie, Radu Nicoară, directorul Oficiului Poștal Satu Mare a prezentat amănuntele referitoare la cele două etape de reorganizare, precum și la numărul de angajați considerați drept excedent.

Prima etapă de reorganizare a CNPR a fost finalizată la începutul lunii august a.c. Potrivit celor declarate de directorul Radu Nicoară, în această primă etapă în județul Satu Mare au fost desființate 24 de agenții poștale din mediul rural (Mădăras, Gerăușa, Comlăușa, Rătești, Bârsăul de Jos, Corund, Cehal, Orbău, Ciumești, Boghiș, Păulean, Homorodu de Jos, Dumbrava, Domânești, Sânmiclăuș, Chereușa, Racșa Vii, Cean, Cig, Sărăuad, Hurezu Mare, Gelu, Pișcari și Vezendiu) care au fost arondate unor ghișee și oficii. Ulterior, după ce s-a constatat că acestea se află în drumul mașinii care reidică și transportă corespondența, oficiile poștale din Mădăras și Sărăuad au fost reînființate. În aceste condiții, a afirmat Radu Nicoară, localitățile în care au fost desființate agențiile nu au rămas fără servicii poștale, atâta doar că factorii poștali trebuie să parcurgă distanțe mult mai mari până la ghișee sau oficii pentru ridicarea corespondenței. În cea de-a doua etapă de reorganizare, care va dura până la sfârșitul anului, până în prezent a fost desființatte trei oficii poștale care, după caz, au devenit ghișee sau agenții.

Directorul Radu Nicoară a mai anunțat că agenția poștală de la Nisipeni va fi reînființată, după ce a aceasta a fost desființată ca urmare a faptului că agentul poștal a demisionat deoarece trebuia să parcurgă câte 5 km zilnic pentru ridicarea corespondenței.

În ceea ce privește perspectiva unor disponibilizări de personal, Radu Nicoară a menționat că în cazul disponibilizărilor efectuate până acum, deciziile s-au luat în birouri, fără să se țină cont de necesitățile din teritoriu. Deocamdată nu se pune problema reducerii de personal. În schimb, în urma renormării efectuate în luna august a.c., s-a ajuns la concluzia că în județul Satu Mare există un excedent de 25 de persoane, în special oficianți urbani, dar se speră că negocierile dintre sindicate și conducerea CNPR vor avea un rezultat pozitiv.

Pe de altă parte, directorul Radu Nicoară a lăudat CNPR pentru abilitatea cu care a redus cu 500 milioane euro cheltuielile în acest an. Reducerea acestor cheltuieli este consecința rezilierii contractelor cu G4 S, căreia, în baza acordului, i se achitau anual 350 milioane euro, Blue Air – 45 milioane euro, Auti și Romprest – pentru fiecare câte 46 milioane euro. Radu Nicoară a ținut să sublinieze că toate aceste firme aparțin PNL-ului, după care s-a lăudat că pe plan local, Oficiul Poștal Satu Mare, nu are niciun serviciu externalizat. Cu toate acestea, la intrarea în Oficiul Poștal, cel care i-a luat în primire și i-a legitimat la sânge pe ziariști a fost un agent de pază care lucrează la o firmă privată.

5 Comentarii la "Disponibilizări decise în birouri, la Poștă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.