A refuzat mită în valoare de 100 de euro


Un băimărean este cercetat pentru dare de mită după ce a oferit 100 de euro unui ofițer al IJPF Satu Mare pentru ca acesta din urmă să își încalce atribuțiile de serviciu. Ofițerul l-a denunțat pe băimărean la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare.

În data de 26 octombrie a.c., polițiștii de frontieră sătmăreni i-au întocmit băimăreanului Jojel N. acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

La data respectivă, la P.T.F. Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară Andrei Ștefan N., în vârstă de 19 ani, din municipiul Baia Mare, conducând un autoturism Ford Transit. Împreună cu el în mașină mai călătoreau trei persoane: Jojel N., 39 de ani, Maria Magdalena N., 37 de ani – ambii din Baia Mare – și R.C., 16 ani, din județul Arad.

La controlul de frontieră, Jojel N. a prezentat o împuternicire pentru scoaterea din țară a minorei R.C., declarație ce purta semnătura unui notar public din Arad. Polițistul de frontieră care a efectuat controlul documentelor a constatat că împuternicirea este falsă.

În data de 28 octombrie a.c., ofițerul din cadrul IJPF Satu Mare căruia i-a fost repartizată lucrarea penală spre soluționare a fost contactat telefonic de către Jojel N. Băimăreanul i-a cerut ofițerului să se întâlnească pentru a discuta despre cazul său, cerându-i  să distrugă dosarul, precizând că nu-i va rămâne dator. Ofițerul a refuzat ferm oferta lui Jojel N., dar băimăreanul a devenit tot mai insistent.

Polițistul de frontieră a informat conducerea IJPF Satu Mare despre insistențele băimăreanului și a formulat un denunț la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare cu privire la acest caz. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, luni, 31 octombrie a.c., ofițerii DGA l-au prins în flagrant pe Jojel N. în timp ce băimăreanul îi oferea ofițerului din cadrul IJPF Satu Mare suma de 100 euro, cerându-i din nou polițistului de frontieră să-și încalce atribuțiile de serviciu și să distrugă dosarul în care bărbatul din Baia Mare este cercetat.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a dispus începerea urmăririi penale față de Jojel N. pentru săvâșirea infracțiunii de dare de mită și a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea Baia Mare pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.