”Luna 2.200” și-a desemnat câștigătorii

Evenimentul cultural a fost organizat de către Cercul de Astronomie din cadrul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” cu ocazia ”Săptămânii Mondiale a Astronomiei”.

La acțiunile dedicate ”Săptămânii Mondiale a Astronomiei” în acest, an țara noastră a participat cu 129 de evenimente înscrise oficial. Satu Mare a fost reprezentată prin expoziţia de pictură şi desen ”Luna 2.200” organizată de către Cercul de Astronomie al Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” condus de elevul Alexandru Ioan Pop din clasa a X-a B şi coordonat de către profesorul de fizică Viorel Solschi. La competiție au concurat elevii de gimnaziu din opt școli sătmărene care, după o documentare ştiinţifică, au realizat compoziţii care prezintă felul în care îşi imaginează că va arăta Luna în anul 2.200. Lucrările realizate (în jur de 80) au fost expuse în holul de la parter din incinta Colegiului Național ”Mihai Eminescu”.

Cine sunt câștigătorii?

În urma jurizării lucrărilor expuse s-au acordat câte două premii I, II și III respectiv cinci menţiuni: Szalai Andreea (Şcoala cu clasele I-VIII ”Ion Creangă”), Enghiş Arina (Şcoala cu clasele I-VIII ”Constantin Brâncoveanu”), Donca Maria (Şcoala cu clasele I-VIII ”Avram Iancu”), Frenţiu Alexandra (Şcoala cu clasele I-VIII ”Grigore Moisil”), Lung Diana (Colegiul National ”Mihai Eminescu”), Dan Alexandra (Şcoala cu clasele I-VIII ”Avram Iancu”), Manolache Adelina (Şcoala cu clasele I-VIII ”Ion Creangă”), Buzgău Bogdan (Liceul de Artă ”Aurel Popp”), Tout Andreea (Şcoala cu clasele I-VIII ”Grigore Moisil”), Pop Esedra (Şcoala cu clasele I-VIII ”Lucian Blaga”).

Premiul: o seară de observații în turnul de astronomie

Lucrările au fost jurizate atât din perspectiva artistică, cât şi din punct de vedere ştiinţific. Juriul a fost alcătuit din elevii Bianca Pop, Răzvan Burciu (ambii din clasa a X-a B), Oana Pop (clasa a X-a D), pe partea artistică, şi elevii Alexandru Pop, Andrei Variu, Răzvan Pop (clasa a X-a B), pe latura ştiinţifică.

Elevii premiaţi vor fi invitaţi la o seară de observaţii în turnul de astronomie al Colegiului National ”Mihai Eminescu”, atunci când vremea se va anunța senină. De asemenea, şcoala cu cei mai mulți participanţi va fi premiată cu o vizită a membrilor Cercului, împreună cu echipamentele astronomice, pentru o seară de observaţii publice, în curtea şcolii respective.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.