Plata parcării prin SMS are priză la sătmăreni

Se pare că plata prin SMS a parcărilor are trecere în rândul sătmărenilor. Potrivit șefului Serviciului Public pentru Siguranța Traficului Satu Mare, Adrian Neacșu, doar în această lună aproximativ 2.300 de sătmăreni au plătit parcările prin SMS.

”La început a mers mai greu dar pe parcurs oamenii s-au obișnuit cu noul sistem de plată care este mult mai comod deoarece șoferii nu mai au de așteptat pe la chioșcuri. Până în momentul de față sistemul este disponibil în serviciile de telefonie mobilă Orange și Vodafone și este valabil în toate zonele de parcare din oraș, dar este mai util în zona A unde se poate sta numai cu tichete. Taxa este de 50 de eurocenți/oră+TVA. Dacă un tichet de parcare tradițional costă 2 lei/oră, prin SMS se plătesc aproximativ 2,6 lei. Nu se putea mai ieftin deoarece operatorii de telefonie mobilă nu acceptă tarife mai mici de 50 eurocenți”, a declarat Neacșu. Potrivit interlocutorului plata parcării din serviciul Cosmote încă nu este disponibil ”deoarece operatorul respectiv nu acceptă tarife mai mici de 3 euro ceea ce ar fi mult peste tariful plătit de cei care au Orange și Vodafone”.

Plata parcării prin SMS are trecere în rândul sătmărenilor

Cu toate acestea, de la introducerea noului sistem de plată aproximativ 6.900 de sătmăreni au ales această modalitate de a achita contravaloarea tichetului de parcare, ceea ce reprezintă o treime din numărul celor care au ales plata prin tichete de parcare tradiționale (aproximativ 22.000). ”Este foarte simplu. Se tastează numărul 7417, după care se introduce numărul de înmatriculare a mașinii. Este important de spus că numărul de înmatriculare trebuie tastat doar o singură dată după care rămâne înregistrat în baza de date a sistemului. După o oră se mai poate trimite un SMS și tot așa mai departe. În momentul în care omul nu are nici tichet și nici abonament, controlorul are posibilitatea să verifice în baza de date a sistemului. Eu pot să văd în orice moment numărul celor care au plătit dar, ora la care s-a efectuat plata se efectuat plata dar și intervalul de timp cât va staționa mașina în acel loc”, spune Adrian Neacșu.

Sistemul este disponibil și în alte orașe

Plata tichetelor de parcare se poate face și de pe telefon android și i-Phon, însă acei șoferi trebuie să descarce mai întâi aplicația de la parcometre după care pot să trimită SMS-ul. Potrivit celor spuse de Adrian Neacșu, sistemul de plată prin SMS funcționează la: Oradea, Timișoara, Târgu Mureș și Satu Mare. De asemenea, este în pregătire la Cluj și Baia Mare. ”Dorim să extindem acest serviciu și la plata tichetelor pentru o zi. Probabil că la anul va fi disponibil și acest serviciu, iar tariful ar fi pe undeva la 3 euro/zi”, a mai ținut să precizeze Neacșu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.