Țiganii de pe Ostrovului își fac asociație de locatari


Cu sprijinul reprezentanților Primăriei și Serviciului Public de Asistență Socială SPAS Satu Mare, locatarii blocului CD2 de pe strada Ostrovului au întocmit actele necesare înființării unei asociații de locatari.

Dosarul a fost depus deja la Judecătorie, iar în aproximativ 40 de zile țiganii de pe Ostrovului vor avea o asociație de locatari cu acte în regulă, ceea ce va permite încheierea de contracte cu toți furnizorii de utilități, respectiv energie electrică, apă potabilă și salubrizare.

Potrivit viceprimarului Kereskenyi Gabor, decizia privind înființarea asociației de locatari este motivată de scopul de-ai responsabiliza pe țiganii domiciliați în blocul CD2 în vederea achitării facturilor pentru utilități în funcție de consumul proriu al fiecărei familii. După ce asociația va fi constituită legal, locatarii își vor alege un președinte și un administrator.

Pe de altă parte, potrivit celor declarate de Doina Văsuț, directoarea SPAS, până la 1 decembrie, este prevăzută și semnarea contractelor de necesitate cu fiecare dintre familiile domiciliate în blocul CD2 de pe Ostrovului.

Imobilul de pe strada Ostrovului este prevăzut cu 99 spații de locuit și este ocupat în totalitate de romi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.