Luni, ultima zi pentru depunerea cererilor de încălzire


Sătmărenii care doresc să beneficieze de ajutoarele pentru încălzire aferente ultimelor luni ale anului, pot să se prezinte doar luni, 31 octombrie, la Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS), în vederea depunerii cererilor. Cei care nu se vor prezenta la data menționată, vor putea depune cererile doar între 1 – 10 decembrie, pentru a beneficia de ajutoare de încălzire în intervalul decembrie 2011 – martie 2012.
Reprezentanții SPAS atrag atenția asupra faptului că, pentru a nu se trezi cu amenzi și cu retragerea ulterioară a sumelor acordate drept ajutor, beneficiarii sunt rugați să fie corecți când completează formularele. Cu atât mai mult cu cât, după preluarea cererilor, respectiv a formularelor de către SPAS, evidența centralizată va fi confruntată cu cea a Direcției de Impozite și Taxe Locale, iar acolo unde datele nu coincid vor fi aplicate sancțiuni Primăriei, iar beneficiarilor li se vor retrage retroactiv sumele alocate.

Potrivit celor declarate de Adrian Bălaj, șeful Biroului prestații Sociale, în acest an, din cauza înăspririi criteriilor de acordare a sprijinului financiar pentru încălzirea locuințelor, este de așteptat ca numărul beneficiarilor să fie mult mai mic față de anul trecut, când în evidențele SPAS s-au aflat circa 4.000 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.