Pregătiți pentru deszăpezire!


Operatorul oficial de salubrizare, SC Florisal SA, este pregătit să intervină pe raza municipiul Satu Mare dacă va începe să ningă și să se aștearnă zăpada. Însă, la fel ca anul trecut, costurile activității de deszăpezire vor fi foarte mari, cu mențiunea că ar putea fi și mai mari dacă intervențiile în cartiere, și pe arterele de circulație, respectiv străzile secundare, ar fi efectuate cu aceeași frecvență ca pe arterele principale. Într-o conferință de presă organizată miercuri, 26 octombrie, primarul Iuliu Ilyes a făcut precizări referitoare la organizarea acțiunilor de deszăpezire în această iarnă.

Anul trecut, costurile pentru deszăpezire, adică cei 2,6 milioane lei, au reprezentat un sfert din suma totală alocată pentru salubrizarea orașului. Din acești bani, 2,2 milioane lei a fost suma cheltuită pentru intervențiile propriu zise, iar 365.000 lei banii cheltuiți pentru perioadele când echipele de intervenție s-au aflat în așteptare. În completarea acestor precizări, primarul Iuliu Ilyes a subliniat faptul că și în acest costurile pentru activitatea de deszăpezire vor fi cel puțin la nivelul celor de anul trecut. Asemănător cu cel de anul trecut va fi și modul și prioritatea cu care se va acționa în vederea deszăpezirii și prevenirii poleiului. Este vorba despre intervențiile permanente, care vor avea loc în scopul menținerii carosabilului de pe arterele principale și intens circulate în stare corespunzătoare, intervențiile de pe străzile cu trafic intens – dar mai puțin importante, respectiv intervențiile din cartiere.

Edilul șef a mai precizat că nici în iarna acestui an nu va fi împrăștiat nisip pe carosabil, ci, pentru deszăpezire și înlăturarea efectelor poleiului va fi folosit amestecul de clorură de magneziu. “Echipele de la Florisal sunt pregătite oricând să intervină, iar operatorul de salubrizare are în dotare atât utilajele necesare cât și stocul de material antiderapant necesar pentru o bună perioadă de timp” – a mai afirmat Ilyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.