Panouri de informare despre ariile protejate din zona râului Tur

35 de panouri de informare a populației despre ariile naturale protejate de pe cursul inferior al râului Tur, au fost amplasate în luna septembrie de Societatea Carpatină Ardeleană-Satu Mare.

Panourile au fost realizate în cadrul proiectului “Planificarea participativă a managementului ariilor naturale protejate de pe cursul inferior al râului Tur”, implementat în parteneriat cu Agenția de Protecția Mediului Satu Mare în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013 – 31.12.2013, în cadrul Programului Operațional Sectorial „Mediu” 2007-2013, din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Fiecare panou are dimensiunea de 1,25m x 1,75 m, are două feţe, color, cu harta zonei, pe care sunt marcate cele 12 localități care sunt în ariile naturale protejate sau în vecinătatea acestora și au terenuri în zona protejată. Totodată, este prezentată legenda hărții și o scurtă descriere despre valorile naturale a zonei protejate. Pe panourile informative apar și cele mai importante reguli de conduită în ariile protejate, între care faptul că arderea vegetației în zone de conservare a naturii este o infracţiune, la fel ca și parcelarea a pajiştilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.