Reprezentanții Caritas din patru țări, au dezbătut problema sărăciei la Satu Mare

Specialiști din Ungaria, Ucraina, Slovacia și România s-au întâlnit la Satu Mare pentru a dezbate măsurile se impun în ceea ce privește reducerea a sărăciei la nivel regiunii central-europene. Dezbaterile pe această temă au avut loc în perioada 19-20 octombrie, la Hotel ”City” din Satu Mare iar rezultatele conferinței au fost trecute într-un raport care va fi trimis atât Guvernelor celor patru țări participante cât și Comisiei Europene (CE).

Despre concluziile Conferinței Transregionale intitulată ”Incluziune fără frontiere”, au vorbit astăzi, 20 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă: președintele Confederației Caritas România (CCR), preotul Nicolae Anușca, secretarul general al Caritas Europa, Jorje Nuno Maier, directorul executiv al Confederației Caritas România, Doina Crângașu, directorul Organizației Caritas Satu Mare, Lochli Tunde respectiv purtătorul de cuvânt al instituției sătmărene, Fazekas Csilla.

”Noi, organizațiile Caritas din euro-regiunea Carpatica, facem apel către decidenții politici să ia măsuri imediate pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale celor mai vulnerabile persoane din societatea noastră. În vreme de austeritate, cei săraci trebuie să devină o prioritate atunci când se formulează politicile de depășire a crizei financiare. La inițiativa Caritas Europa, cu sprijinul financiar al CE, patru organizații Caritas din euro-regiunea Carpatica, respectiv Caritas România, Slovacia, Ucraina și Ungaria s-au întâlnit la Satu Mare pentru a trage un semnal de alarmă asupra greutăților cu care se confruntă grupurile vulnerabile din aceste patru țări”, a declarat Doina Crângașu.

Potrivit interlocutoarei cu toate că există riscul ca raportul întocmit care cuprinde concluziile conferinței de la Satu Mare să fie citit în fața forurilor decizionale din cele patru țări participante iar apoi să fie uitate într-un sertar ”noi credem că am făcut un pas important. Încercăm să-i sensibilizăm pe cei care au puterea în mână să se aplece mai mult asupra persoanelor defavorizate și să elaboreze politici sociale care să vină în sprijinul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.