Protecția familiei în viziunea femeilor liberale


Sănătatea, economia, educația, politicile sociale și protecția mediului constituie domeniile prioritare luate în discuție astăzi, 20 octombrie, de Organizația Femeilor Liberale (OFL) în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Satu Mare. În urma dezbaterilor liberalii au prezentat o parte din concluziile la care au ajuns în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Satu Mare.

Deși anunțată pentru ora 13.00, conferința de presă a început aproape cu o oră mai târziu. După ce la ora 13.40 a sosit o bună parte a delegației liberale, cei prezenți au mai ”întârziat” încă un sfert de oră, la o pauză de cafea, până la sosirea fostului ministru al învățământului, Andrei Marga.

La întâlnirea cu presa au fost prezenți Mariana Câmpeanu, Lucia Varga, Eugen Nicolăescu, Andrei Marga, Rareș Mănescu, Ovidiu Silaghi și Virgil Enătescu. Potrivit Luciei Varga programul iniția de OFL se va desfășura în prima etapă pe parcursul a zece săptămâni, în orașele: Satu Mare, Zalău, Arad, Timișoara, Caraș Severin, Hunedoara, Târgu Mureș, Alba Iulia, Cluj Napoca și Baia Mare. ”Aceste dezbateri doresc să reunească specialiștii din domeniile: sănătății, economiei, educației, politicilor sociale, protecției mediului, reprezentanți ai ONG-urilor, asociații profesionale sindicate, patronate dar și persoane interesate în aceste domenii. Trebuie să înțeleg că familia se află în centrul tuturor preocupărilor politice ale OFL. E prioritar să găsim acele soluții eficiente și practice care pot rezolva nevoile și problemele familiilor din România”, a declarat la începutul conferinței de presă, Lucia Varga.

Sănătatea are nevoie de 6% din PIB

Potrivit fostului ministru al sănătății, Eugen Nicolăescu ”e necesar să creștem finanțarea alocată sănătății la 6% din PIB”. Liderul liberal a făcut referire și la necesitatea creări unui milion de locuri de muncă deoarece ”doar așa vom putea face protecție socială. Protecția socială se face prin muncă și nu prin milă. Apoi vom implementa măsuri de reducere a fiscalității. Vom menține cota de impozitare de 16% asupra căreia nu vom negocia cu nimeni. Mai mult decât atât dorim introducerea unei cote regresive a veniturilor. Astfel, veniturile de 800 de lei vor fi impozitate cu un procent de 8%, cele între 800 și 1.600 de lei cu 12% iar veniturile mai mari cu 16%”, a precizat Nicolăescu.

Fostul ministrul al muncii, Mariana Câmpeanu spune că ”trebuie să asigurăm populației un trai mai bun și acest lucru nu se poate face decât prin reducerea sărăciei. În România sunt cei mai mulți săraci din UE. Din cele 20 de regiuni declarate ca fiind cele mai sărace de la nivelul Europei, șase se găsesc pe teritoriul României, și acestea acoperă aproape toată suprafața țării cu excepția zonei București-Ilfov. De asemenea, vrem să creștem salariul minim la 800 de lei”.

Andrei Marga este de părere că ”la ora actuală există două melodii generale în România. Prima este că nu există alternativă la actuala guvernare. Complet greșit. Există alternativă și USL va demonstra acest lucru. A doua se referă la faptul că problemele cu care se confruntă România se regăsesc peste tot în lume. E adevărat însă, problemele de aici sunt ale noastre. Avem un învățământ bun. Nu este unul oarecare așa cum încearcă unii să ne convingă. Diplomele românești sunt recunoscute de multă vreme în lume. E adevărat însă că se adoptă măsuri greșite în învățământ. Ziua și prostia, aș putea spune. După părerea mea, este destul dacă parcursul școlar al unui elev este evaluat de un examen de capacitate și Bacalaureat. Nu e nevoie de atâtea teste”.

Potrivit liderilor liberali soluțiile găsite în urma acestor dezbateri vor fi propuse pentru includerea în programul de guvernare al USL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.