Personalul de Baia Mare a întârziat astăzi, 92 de minute

Nervi întinşi la maxim, călători disperaţi şi navetişti obosiţi acesta era tabloul de astăzi, 19 octombrie, de pe peronul gării din Satu Mare. Trenul personal care trebuia să sosească la ora 19.15 la Satu Mare de la Nyirábrány (Ungaria) a întârziat mai bine de o oră şi jumătate.

Potrivit unor surse din cadrul conducerii Gării CFR Satu Mare a intervenit o defecţiune tehnică la locomotivă. Astfel că s-a impus trimiterea unei alte locomotive care să tracteze cele trei vagoane rămase pe traseu. Deşi iniţial era vorba de o întârziere de cel mult o oră, timpul de aşteptare s-a prelungit mult mai mult. Personalul de la Nyirábrány a ajuns în gara din Satu Mare la ora 20.47 de minute, cu 92 de minute mai târziu decât cel prevăzut în orar.

Revoltaţi o parte dintre călători au cerut restituirea contravalorii biletelor de tren cumpărate. Însă aici s-au lovit de o altă surpriză. Vânzătoarea de bilete le-a spus că nu le poate restitui decât 90% din preţul biletelor. „Aşa spune regulamentul. Eu nu am ce să vă fac”, spune femeia. „Bine că ne luaţi banii pentru bilete. Trenul întârzie şi nici măcar condiţii unde să stăm în linişte şi căldură nu avem în gara asta. Şi tot voi ieşiţi în câştig!” strigau revoltaţi călătorii.

Însă, odată sosit în gară trenul nu a fost supus decât unei revizii sumare după care la 20.55 a primit „liber” spre Baia Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.