Pregătiri pentru deszăpezire


Două secţii ale SC Florisal SA Satu Mare – Salubrizarea stradală şi Întreţinere zone verzi – au început pregătirile pentru deszăpezire, încă din luna septembrie. Astfel, au fost pregătite utilajele pentru amestecurile de substanţe chimice care sunt folosite în timpul iernii, şi a fost făcută aprovizionarea cu sare şi clorură de magneziu.

Conducerea SC Florisal SA îi informează pe cetățeni că amestecul de clorură de magneziu nu este dăunător nici vegetaţiei, nici sănătăţii oamenilor sau animalelor. Procedeul este cât se poate de simplu: când ninge, se aplică un strat de lichid de clorură de magneziu, ca să nu se lipească zăpada de asfalt. Iar după ce ninge se trece cu plugul, ca să se cureţe drumul. Se aplică sare umectată, care conţine soluţie de clorură de magneziu, ceea ce ajută la topirea zăpezii. Se ştie că sarea sub 8 grade nu acţionează, deci se foloseşte clorură de magneziu, ca să aibă efecte şi la tremperaturi joase. Concentraţia soluţiei folosite se stabilişte în funcţie de temperatură.

Lucrările de iarnă vor fi efectuate cu șase “sărăriţe”, 14 lame de împins zăpada şi alte utilaje. De asemenea, a fost instruită echipa permanentă care se ocupă de pregătirea soluţiilor chimice, iar dacă va fi nevoie, va ieşi pe stăzi o întreagă coloană de utilaje, pentru a face deszăpezire mecanică.
Pe lîngă deszăpezirea mecanică, se va face şi deszăpezire manuală, în parcuri şi la treptele podului. Secţia Întreţinere zone verzi şi-a format echipele de deszăpezire pentru fiecare parc, dacă se va depune un strat mai gros de 5 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.