Evaziune fiscală şi muncă la negru la trei firme de taximetrie din Carei

Venituri neînregistrate în evidenţele contabile dar şi angajaţi fără forme legale sunt doar câteva dintre neregulile constate luni, 17 octombrie, la trei firme de taximetrie din Carei. Documentele firmelor au fost luate la puricat de către poliţiştii Formaţiunii de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Carei în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare şi comisari ai Gărzii Financiare.

În urma investigaţiilor efectuate, a analizării registrelor, rapoartelor de casă şi a caietelor “de stoc”, documentaţie, de altfel, ridicată de poliţişti, s-a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală, o parte din veniturile realizate de societăţi nefiind înregistrate în evidenţa contabilă. Mai mult decât atât, în urma controlului efectuat în colaborare cu inspectorii de muncă s-a constatat că o mare parte dintre persoanele ce munceau efectiv la respectivele societăţi comerciale, nu erau angajaţi legal, cu întocmirea unor contracte de muncă. În acest sens, sunt incidente prevederilor Codului muncii, antrenându-se răspunderea administratorului societăţii pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

În cauză cercetările continuă, urmând a se stabili cu exactitate valoarea prejudiciului cauzat prin neînregistrarea veniturilor şi tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.